Maunussa jo monenlaista toimintaa

13.8.2016 / Toholammin kehitys

Kun palvelutalo muutti Maunusta kirkonkylään, runsaan 2 000 neliömetrin tilat jäivät tyhjilleen. Vuosien odotuksen jälkeen löytyi ostaja. Furgo Finland Oy osti tilat. Ostaja on sopinut tilojen toiminnoista Tohis ry:n kanssa. Mikko Tarvonen on yksi yhdistyksen jäsenistä. Hän kertoo, että tilat ostanut yhtiö etsii Maunuun yrittäjää, joka pyörittäisi seniorikotityyppistä toimintaa. Nyt tiloissa toimiva yhdistys puolestaan on jo ehtinyt kehitellä Maunuun monenlaista

– Meillä on alakerrassa hostellityyppiseen toimintaan sopivaa tilaa, jossa on 15 majoituspaikkaa. Kaukaisin yöpyjä on ollut Amerikasta. Aamupalamahdollisuutta ei ole, mutta huoneiden lähellä on keittiötila, jossa vieraat voivat valmistaa aamupalan itse, Tarvonen selvittää.

Tilojen omistaja on puolestaan valmis antamaan Maunun keittiön käyttöön ilman vuokraa, jos joku on kiinnostunut yrittäjyydestä. Tarvonen toteaa, että sen saa käyttöön, kun maksaa sähkölaskun.
Hän sanoo, että osaan talon huoneista on jo majoittunut ihmisiä, jotka asuvat Maunussa mahdollisesti pidempäänkin.

– Kun meille tulee asumaan, kynnys on matala. Tänne ei tarvitse maksaa takuuvuokraa, eikä katsota luottotietoja. Ihminen saattaa joutua tällaiseen tilanteeseen esimerkiksi yritystoiminnan kariutuessa tai avioliiton ajautuessa karille ja monestihan taustalla voi olla myös alkoholiongelmia, Tarvonen toteaa.

Hän sanoo, että Maunusta voi lisäksi vuokrata tiloja hyvin monenlaisiin tarpeisiin. Viime viikonvaihteessa juhlittiin syntymäpäiviä ja samanlaiset juhlat ovat tulossa myös ensi viikonvaihteeksi.

– Täällä on mahdollisuus monenlaiseen harrastustoimintaan ja huoneita voi käyttää myös toimistotyöhön eli niitä voi vuokrata myös työtarpeisiin ja kohtuulliseen hintaan, Mikko Tarvonen kertoo valottaessaan talon eri toimintoja.

Hän huomauttaa, että tiloihin voi tulla vapaasti tutustumaan silloin, kun talonväkeä on paikalla.

– Syksyllä varmasti järjestämme avoimien ovien päivän aivan tutustumista varten.

Tarvonen kertoo pistäneensä Facebookiin ilmoituksen, jossa hän toivoi taululahjoituksia tilojen seinille ja mattoja lattioille.

– Pyyntöön on vastattu hyvin. Molempia on tullut ihan kiitettävästi. Tänne voi tulla myös talkoisiin kunnostamaan
paikkoja. Työhön opastetaan, ja ne ovat yleensä sellaisia, että niistä kaikki selviävät, Tarvonen huomauttaa.