Uusi kehitysyhtiön johtaja palaa juurilleen

26.3.2017 / Toholammin kehitys

Esa Järvenojasta Kimmo Kentalan seuraaja

Toholammin kehitysyhtiön tulevaksi toimitusjohtajaksi on valittu Esa Järvenoja Oulusta. Toimitusjohtajan tehtävät kiinnostivat lähes 30 henkilöä. Kehitysyhtiötä viime vuodet vetänyt Kimmo Kentala on jäämässä eläkkeelle alkukesästä.

Järvenoja on koulutukseltaan sähkötekniikan diplomi-insinööri. Lisäksi hänellä on taskussaan eMBA:n kaupalliset opinnot. Mies tietää mihin hän tulee, sillä hän on syntyjään Toholammilta ja seurannut suhteellisen aktiivisesti kotipaikkakuntansa menoa, vaikka onkin asunut pitkään muualla.

– Kyllä sitä aina sukulaisten kanssa vaihdetaan Toholammin kuulumisia ja olen myös Facebookissa Toholampi-ryhmässä.

Järvenoja on entisiä Nokian miehiä.

– Työtä tehtiin tietokoneiden suunnitteluhommissa ja matkapuhelinten liiketoimintapuolella. Sillä uralla olin töissä niin Englannissa kuin Yhdysvalloissakin. Tehtävät olivat tuotestrategiatyyppisiä. Niissä ratkaisuja mietittiin asiakkaan lähtökohdista.

Kun tuli tunnettu Nokian alamäki, Järvenoja siirtyi Kajaanin ammattikorkeakouluun opettamaan markkinointia ja toimi myös päällikkönä matkailua palvelleessa kehittämisprojektissa. Niissä työt suuntautuivat esimerkiksi Vuokattiin ja Paljakkaan.

– Kun olin kesällä mukana Toholammilla luokkakokouksessa, kuulin, että täällä on avoinna tällainen paikka, kiinnostuin asiasta. Vaimokin totesi, että lyhyempi matkahan Toholammille on kuin Kajaaniin. Hae vain hommaa. Nyt ollaan tässä,  Esa Järvenoja kertoo Toholammin kehitysyhtiön toimitusjohtajan työhuoneessa.

Hän sanoo, että Toholammilla eletään nyt mielenkiintoisia aikoja.

– Kimmo Kentala on tehnyt biopuolella kovasti töitä. Se nojaa alueen vahvuuksiin, joten nyt pitää toivoa, että juustolan tyhjillään oleviin tiloihin voidaan tätä kautta saada uusia työpaikkoja. Lisäksi meillä on lähellä merkittävä litiumesiintymä. Senkin tulevaisuutta Toholammilla odotetaan mielenkiinnolla, Järvenoja toteaa.

Hän myös muistuttaa, että jo nyt paikkakunnalla on paljon merkittäviä yrityksiä, jotka varmasti myös menevät eteenpäin. Järvenoja korostaa, että kaikki työpaikat ovat tärkeitä, syntyivätpä ne yhden henkilön yrityksen muodossa tai sitten vähän isomman.

Kunto tulevalla kehitysyhtiön toimitusjohtajalla varmasti riittää, sillä Esa harrastaa golfia ja liikuntaa, joka sopii hyvin liikunnallisen Toholammin maaperään.

– Kyllä minulla on useampia puolimaratoneja takana, mutta täyttä maratonia en ole juossut, Järvenoja paljastaa.

Kentalan seuraaja valittu. Toholammin kehitysyhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Esa Järvenoja.
Nykyinen kehitysyhtiön toimitusjohtaja Kimmo Kentala jää eläkkeelle alkukesästä.