TU:n sulkapalloilijoille tunnustusta

10.2.2017 / Toholammin kehitys

Muutaman kaverin pelailuporukasta kuutisen vuotta sitten alkanut sulkapalloharrastus on virinnyt Toholammilla ennennäkemättömiin mittasuhteisiin.

Sulkapallo on juurtunut Toholammille ja tänä päivänä lajin harrastajia on paikkakunnalla noin 200. Janne Laakso, yksi lajin vetureista, sanoo, että koko maassa pitäisi olla noin 250 000 sulkapalloseuran jäsentä, jos meillä on jäseniä 150. Tosiasiassa maassamme on vain 7 500 jäsentä.

Junioritoiminta Toholammilla käynnistyi vuoden 2013 keväällä. Alkuun pelailtiin kaveriporukoilla ja ensimmäisissä omissa kisoissa oli 16 pelaajaa. Viime vuoden joulukuun aluemestaruuskisoissa oli 145 pelaajaa, joista oman seuran urheilijoita oli peräti 75. Helmikuun lopulla TU:n sulkapalloilijat järjestävät ensimmäiset kansalliset kisat.

Janne Laakso sanoo, että urheiluhallin remontin jälkeen Toholammilla on huippupuitteet sulkapalloharrastukselle.

Toholammin Urheilijoiden sulkapallojaosto sai äskettäin Keskipohjanmaa-lehden tunnustuspalkinnon, joka luovutettiin Keski-Pohjanmaan Liikunnan urheilujuhlassa Kokkolassa.

Nautitaan. Näin voisi sanoa, kun Toholammin sulkapalloilijat vastaanottivat tunnustuspalkinnon Keski-Pohjanmaan Liikunnan juhlassa ja pääsivät poseeraamaan Keski-Pohjanmaan vuoden urheilijaksi valitun pesäpalloilija Sami Haapakosken (toinen oikealta) kanssa. Toholammilta palkintoa olivat noutamassa Masi Määttälä (vasemmalta), Teppo Seppälä ja Janne Laakso.