Kyläkuva muuttuu Sykäräisessä

19.1.2017 / Toholammin kehitys

Uudessa talossa tupaantuliaiset

Sykäräisessä tuntuu siltä, että nyt valmistaudutaan ikään kuin juhlapäivään. Kylällä oli myös omat pontimensa päivän järjestämiseen.

– Kyllä meitä tähän innoitti erityisesti juuri muuttokuntoon saatu omakotitalo, joka sijaitsee kylässä keskeisellä paikalla, sanoo taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Kalevi Syri. 

Hän kertoo lähtöajatuksena olleen myös sen, että Suomi täyttää tänä vuonna 100 vuotta ja Toholammin kunta 152 vuotta.

–  Kunnan rajojen sisällä on 15 kylää. Sykäräinen on yksi Toholammin viidestätoista kylästä, eikä se halua olla oma saarekkeensa. Kylä esittäytyy nyt ja esittelee ylpeänä viimeisintä saavutustaan eli 81 neliön omakotitaloa. JiiPeen Valinnan kohdalla olevalle tontille tulee tämän lisäksi vielä kaksi 41 neliömetrin asuntoa tulevan kevään aikana, Syri kertoo.

Kylällä on koettu, että tarvetta rakentamiselle on, koska erityisesti Härkänevan tehtaille tulee lähes jatkuvasti uusia työntekijöitä, ja he tarvitsevat asuntoja.

Tontin rakennukset toimittaa Teijo-Talot Halsualta.

– Meillä on lauantaina tämän ensimmäisen talon tupaantuliaiset, jossa samalla tietysti esitellään aikaansaannosta.

Kalevi Syri huomauttaa, että päivän rakentaminen on ollut pitkälle naisten, Tiina Wennströmin ja Taru Kukkosen, käsissä. Tietysti myös kylän kauppias Jukka-Pekka Leppänen on ollut järjestelyissä mukana.

– Koululaisetkin tulevat tapahtumaan mukaan myymään leivonnaisia. Tämä on koko kylän juttu, järjestäjät huomauttava.

Kalevi Syri (oikealla), Taru Kukkonen ja Jukka-Pekka Leppänen käyvät uuden talon keittiössä vielä läpi tulevan lauantain kuvioita.
Taru Kukkonen ja Kalevi Syri ihailevat komeaa olohuoneen takkaa.
Saunakin löytyy. Jukka-Pekka Leppänen ja Kalevi Syri eivät ryhtyneet testaamaan saunaa vaatteet päällä.
Uusi omakotitalo on Sykäräisen keskustassa. Tontille nousee vielä kaksi 41 neliön asuntoa.