Härkänevan tehdasalueelle oma jätevedenpuhdistamo

1.9.2016 / Toholammin kehitys

Lylyn Pisara rakentaa jätevedenpuhdistamoa Härkänevalla. Tehdasalueen läheisyyteen tuleva puhdistamo on mitoitettu siellä toimivien yritysten käyttöön. Suunnittelutyön on tehnyt Ramboll Oy.

Toimitusjohtaja Hannu Ali-Haapala sanoo, että puhdistamon käyttö on suunnattu alueella toimivien yritysten tarpeisiin. Hankkeen toteuttajana toimii Lylyn Pisara.

Ali-Haapala kertoo, että puhdistamoa on helppo tulevaisuudessa myös laajentaa rakentamalla lisää seisonta-altaita jos sille löytyy enemmälti käyttöä.

Puhdistamo valmistuu paikallisin voimin jo syyskuun aikana, jonka jälkeen se trimmataan lopulliseen käyttökuntoon. Puhdistamorakennukseen tulee ohjauskeskus ja kemikaalivarasto.

Toholammin Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Kentala heittää aktiivisille Härkänevalaisille myös haasteen.

– Kun kylälle nousee myös biokaasulaitos, niin lietehän voitaisiin käyttää siellä ja siitä tulisi LGN-kaasua eli autojen polttoainetta.

Toimitusjohtaja Hannu Ali-Haapala
Hyvä tulee. Toimitusjohtaja Hannu Ali-Haapala on pyörähtänyt katosmaan kuinka työt edistyvät. Jaakko Nisumaa, Aki Kinnunen ja Veikko Leppäsaari vakuuttavat, että syyskuussa on kaikki valmista.