TU:n kausi paketissa

26.3.2017 / Toholammin kehitys

Vielä ei auennut paikka lohkofinaaliin

Toholammin Urheilijat taisteli loppuun saakka pääsystä salibandyn kakkosdivarin Pohjanmaan lohkon finaaliin. Mailattomat kukisti TU:n maanantai-iltana ratkaisevassa pelissä numeroin 8-6 (2-2, 2-1, 4-3). Otteluvoitot olivat näin 2 – 1 Mailattomille, ja se jatkaa nousukarsintaa, jossa vastaan asettuu Nibacos Kokkolasta.

Toholampilaiskannattajia oli Seinäjoen urheilutalolla maanantai-iltana runsaasti ja osalta katosi äänikin sillä reissulla.

– Todella jännittävä ottelu, ja lopputulos olisi voinut olla aivan toisenlainenkin. Voitto oli loppujen lopuksi vähästä kiinni, kannattajat totesivat.

TU sai Seinäjoella hyvän alun peliin, kun Eemeli Kotila ja Roope-Heikki Haapaniemi veivät vieraat 0-2 johtoon vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Mailattomat onnistuivat myös kahdesti maalinteossa ja ottelu oli tasan 2-2 ensimmäisen erän jälkeen.

Haapaniemi maalasi myös toisessa erässä ja vei TU:n 2-3 johtoon. Mailattomat pääsivät kuitenkin niskan päälle ja tekivät toisessa erässä kolme maalia. Kolmanteen erään lähdettiin Mailattomien johdolla 4-3.

Toholammin Eemeli Kotila oli Seinäjoella liekeissä, sillä hän teki päätöserässä vielä kaksi maalia, mutta TU ei kovasta yrityksestä huolimatta päässyt maalia lähemmäksi.

TU otti vielä aikalisän ajassa 56.06. Kahdeksan sekuntia myöhemmin Mailattomat teki kuitenkin maalin, ja ero kasvoi kolmeen maaliin. TU pääsi kaventamaan numerot 8-6:een, kun peliä oli jäljellä enää  28 sekuntia. Maalintekijänä oli Roope-Heikki Haapaniemi, ja TU pelasi ilman maalivahtia.

TU:n tehomiehet pelissä olivat Eemeli Kotila ja Roope-Heikki Haapaniemi.

Kausi TU:n osalta on nyt paketissa. Se on ainakin selvää, että joukkue on saanut kannattajat liikkeelle. Viime lauantaina toisessa ottelussaan Mailattomia vastaan TU rynni voittoon ja siirsi ratkaisun maanantaille, kun se voitti ottelun lukemin 9-8 (2-2, 5-4, 1-2, 1-0). Voitot olivat näin tasan 1-1, sillä ensimmäisessä ottelussa Mailattomat otti voiton kotisalissaan Seinäjoella. Jatkopaikka on selvä, kun on kaksi voittoa plakkarissa.

Toholammilla ajoittain varsin kiihkeääkin ottelua seurasi 260 katsojaa. TU näytti saavan peliin hyvän lähdön, kun Mailattomien maaliverkko suhisi Roope-Heikki Haapaniemen osumalla, mutta tuomarit eivät hyväksyneet maalia. Syynä oli korkea maila.

Toisessa erässä kotijoukkue rynnisti jo 7-3 johtoon, ja ottelu tuntui joidenkin mielestä jopa ratkenneen, mutta Mailattomat eivät antaneet periksi ja kolmanteen erään mentäessä numerot olivatkin yllättäen vain 7-6 kotijoukkueelle. Kolmannen erän Mailattomat voitti 1-2 ja pillin soidessa oltiin tasatilanteessa 8-8. Kolmannessa erässä TU sortui jäähyilyyn, jonka aikana vieraat pääsivät tekemään maalinsa.

Jatkoaikaa ehti kulua vain 2.29, kun Tuomas Määttälä ratkaisi pelin kotijoukkueen hyväksi. Siitä alkoivat kentällä voittokarkelot, jotka saivat vieraat pois tolaltaan. Se jätti huonon maun muutoin jännittävästä ja tapahtumarikkaasta ottelusta, kun joukkue linnoittautui pukukoppiinsa, eikä tullut mukaan palkintojenjakoseremonioihin.

TU:n pelaajavalmentaja Petteri Toivola totesi maanantaisen pelin jälkeen, että joukkueen tavoitteena oli päästä lohkofinaaliin, mutta siihen eivät rahkeet vielä tällä kertaa aivan riittäneet.

– Kokonaisuutena kausi oli kuitenkin kohtuullisen hyvä. Ratkaisupeleissäkin Mailattomia vastaan asiat olivat lopulta hyvin pienestä kiinni, Toivola huomauttaa.

TU joutui matkaamaan viimeiseen peliin Seinäjoelle vain 13 miehen joukkueella, kun osa oli sairaslistalla ja osa armeijassa. Loukkaantumiset vaivasivat joukkuetta koko kauden ajan ja osa niistä oli varsin pitkäkestoisia.

– Siinä mielessä kausi oli hieman repaleinen, ja se näkyi myös joukkueen pelitavassa, Toivola kertoi.

Hän on iloissaan siitä, että seuran omat nuoret nostivat tasoaan kauden aikana.

– Timi Kopsala, Pete Seppälä ja Eemeli Kotila pelasivat hyvän kauden samoin kuin Reisjärveltä joukkueeseen mukaan tullut Roope-Heikki Haapaniemi.

Petteri Toivola sanoo, että nyt jonkin aikaa huilataan ja sen jälkeen aloitetaan työ seuraavaa kautta varten. Hän toivoo, että joukkueen runko säilyisi lähes samana.

– Joukkueen rakentaminen ja eteenpäinmeno on pitkäjänteistä työtä. Meillä tämä oli kuudes kausi kakkosdivarissa ja nyt pystyimme taistelemaan hyvin kaikkia lohkon joukkueita vastaan. Ensi kauden selkeäksi tavoitteeksi tulee varmasti lohkofinaali ja siinä voitto, jos joukkueen kokoonpanoon ei tule suuria muutoksia.

Voitonjuhlat. Lauantaina TU voitti Mailattomat kotisalissa. Vieraat poistuivat pukuhuoneeseen, eivätkä enää osallistuneet palkintojenjakoseremonioihin.