Päiväsaikaan hankitaan töitä illaksi

1.9.2016 / Toholammin kehitys

Jylhän Ollin työpäivällä on mittaa

Kauppias Olli Jylhä aloitti uransa varsin nuorena miehenä. Hän otti vastuun liikkeen hoidosta 18-vuotiaana, kun hänen isänsä kuoli. Eero Jylhä perusti vuonna 1958 sekatavarakaupan, joka oli sen ajan tyylin mukaan pienoistavaratalo. Kaupasta löytyi niin elintarvikkeita kuin rakennus- ja maataloustarvikkeitakin.

Olli linjasi vastuun ottaessaan kauppaa erityisesti kodinkoneiden suuntaan.

Nyt hän sanoo, että päätös oli varmaankin oikea. Jylhällä käy runsaasti asiakkaita oman paikkakunnan väen lisäksi myös ympäristökunnista. Ensi vuonna tulee kuluneeksi kolme vuosikymmentä siitä, kun Olli aloitti kauppiasuransa. Aloittaessaan hänen oli päätettävä myös siitä, käykö armeijan heti vai hakeeko lykkäystä.

– Monet olivat sitä mieltä, että kannattaa hakea lykkäystä, mutta menin kuitenkin heti armeijaan ja tuntuu siltä, että se taisi olla oikea ratkaisu. Joka tapauksessahan se olisi tullut myöhemmin vastaan, Olli kertoo.

Kauppias itse
Kodinkoneita löytyy. Olli Jylhä aloitti kauppiaana 18 -vuotiaana.

Neljän vuoden takaisen laajennuksen jälkeen myymälässä on neliöitä runsaat 500. Varastoihinkin mahtuu tavaraa, sillä sen takaavat hulppeat 600 neliömetrin tilat.

Liikkeestä löytyy helposti kaksi osastoa, toisessa ovat kodinkoneet ja toisessa lelut, joita on myös erityisen hyvä valikoima. Näiden lisäksi tietysti on taloustavaraa, polkupyörät, ruohonleikkurit, kiukaat, grillit jne.

Kauppias Olli Jylhän työpäivä venyy varsin usein pitkähköksi.

– Päiväsaikaan on hommattava itselle töitä illaksi, Olli naurahtaa.

Kaupan ovet ovat enimmäkseen auki jo puoli kahdeksan aikaan ja iltaviiteen asti palvellaan asiakkaita. Sen jälkeen tavarat kuljetetaan sopimuksen mukaan kotiin ja asennetaan mahdollisesti myös paikoilleen. Niinpä kellonympäryskään ei aina riitä kauppiaan työpäivän mitaksi.

Jylhä tunnetaan erityisesti nopeasta ja joustavasta palvelustaan.

Lelujakin on
Jylhän kaupassa on myös laaja valikoima erilaisia leluja.