Finn Springillä kahviteltiin

1.11.2017 / Toholammin kehitys

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto Härkänevalle

Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto jaettiin jo 50. kerran. Sen saivat tänä vuonna Finn Spring Oy Toholammilta, Arcusys Oy Joensuusta, C, Fondia Oyj Helsingistä ja Lune Groyp Oy Ltd Juupajoelta. Palkinnot jaettiin Suomen Yrittäjien vuoden päätapahtumassa, valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä Joensuussa. Juhlapuheen piti pääministeri Juha Sipilä.

Toholammin Yrittäjien puheenjohtaja Heikki Luoma sanoo, että tunnelma juhlagaalassa oli katossa.
– 50 vuoden aikana, jolloin valtakunnallinen yrittäjäpalkinto on jaettu, sitä ei ole tullut aikaisemmin Toholammille. Toivottavasti seuraavaa palkintoa ei tarvitse odottaa 50 vuotta, Luoma toivoo. Keski-Pohjanmaalta Joensuussa oli mukana lähes 30 henkilöä.

Finn Spring perustettiin vuonna 1991. Tuolloin maanviljelijöinä toimineet Virpi ja Hannu Ali-Haapala miettivät uutta yrittämisen polkua. Hannun Lontoossa asuva sisar kertoi Toholammin lähdeveden, joka tule Lestijärveltä Multilan lähteestä, maistuvan paremmalta kuin suurkaupungissa myytävä pullovesi. Rohkealla ja ennakkoluulottomalla asenteella ideasta syntyi kannattavaa liiketoimintaa keskelle ei mitään. Finn Spring työllistää Toholammilla 80 henkilöä ja kesäkuukausina huomattavasti enemmän.

 Finn Spring Oy valmistaa lähes 90 prosenttia Suomessa myytävistä lähdevesistä sekä noin neljänneksen kivennäisvesistä. Yrityksen omaan SPRING-tuotevalikoimaan kuuluu lähdeveden lisäksi muun muassa kivennäisvesiä, makuvesiä, alkoholittomia siiderijuomia ja alkoholitonta olutta. Lisäksi Finn Spring valmistaa kauppaketjujen omien merkkien juomia. Tärkeimmät markkinat ovat kotimaassa, ja vientiä on muun muassa Etelä-Koreaan, Saksaan, Arabiemiraateihin ja Kiinaan. Finn Springillä on tuotantolaitos Toholammilla ja Lestijärvellä sekä lisäksi tytäryhtiö Ruotsissa.

Virpi ja Hannu Ali-Haapala tarjosivat tapahtuneen kunniaksi Härkänevan tehtaalla täytekakkukahvit viime perjantaina, josta ohessa kuvasatoa.