400 paneelia asennettiin katolle

1.9.2016 / Toholammin kehitys

Finn Springille myös aurinkoenergiaa

Toimitusjohtaja Hannu Ali-Haapala sanoo, että Finn Spring käyttää vesisähköä. Sopimus on voimassa aina vuoteen 2020 saakka.

Nyt yrityksen Härkänevan tehtaalla on lisäksi asennettu tuotantotilojen katolle 400 aurinkopaneelia. Niiden pinta-ala on 660 neliömetriä. Hanke on maakunnan suurimpia. Se on 100 kW:n järjestelmä, ja se tuottaa sähköä vuodessa 93 600 kWh.

Aurinkoenergian päästöt ovat olemattomia. Aurinkopaneelien optimaalinen käyttöikä on noin 25 vuotta. Paneelien teho laskee iän myötä, mutta ne voivat tuottaa sähköä jopa lähemmäs 50 vuotta.

Toimitusjohtaja Hannu Ali-Haapala sanoo, ettei investointi ole mikään bisnes, mutta hän uskoo, että 10 vuoden käytön jälkeen hankinta on kannattava.

Hannu A-H
Toimitusjohtaja Hannu Ali-Haapala sanoo, ettei aurinkoenergian osalta voida puhua investoinnista bisnesmielessä.

Finn Springin tehdasalue sijaitsee laajan peltoalueen reunalla, mikä antaa hyvät edellytykset aurinkoenergian hyödyntämiseen, kun edessä ei ole esimerkiksi varjostavia esineitä kuten puita tai taloja.

Finn Spring valmistaa lähdevesien lisäksi lukuisia muita lähdevesipohjaisia juomia. Oman SPRING-merkin alla on laaja valikoima erilaisia tuotteita; lähdevesiä, vichy- ja kivennäisvesiä, makuvesiä, hyvinvointijuomia, virvoitusjuomia, alkoholittomia siiderijuomia sekä kausituotteita. SPRING tuotteiden aiheuttama hiilijalanjälki on hyvitetty.

Aurinkopaneelin asentajat
Suomen johtava aurinkosähköjärjestelmien toimittaja Oulun Energia teki työt Härkänevalla.